Förlåt!

Nu har jag inte skrivit på mer än en vecka, och jag har ändå haft minst 7 unika besökare varje dag, det är lite sjukt! Då jag inte brukar ha så många besökare, men kul att ni läser min blogg! :) (det lilla jag skriver då ;) men det SKA försöka bättras!)

Vad har hänt i veckan då? Hmm, i fredags var jag hos jossi och jenny och kollade på idol :).. i lördags... skulle jag träffa sandra men jag blev riktigt sjuk så det gick inte..så var hemma hela lördagen och söndagen.. i måndags var jag hemma hela dagen och på kvällen hämtade jossi upp mig och janni så satt vi typ hela kvällen och spela tv-spel ;).. sen sov janni hos mig..  på kvällen drog vi till jossi och jenny igen, och vi fixa ansiktsmask med avokado och sånt haha.. sen sov janni hos mig igen

idag åkte jag in till stan och mötte jenny för vi skulle på nån massage-grej, 25 minuters energimassage i stadsbiblioteket, inte helt fel ;)..det visade sig att min massör är en nära vän till mamma, haha, världen är liten! sen drog vi och fika och jag plugga lite körkortsteori..sen drog vi och käka på tacobar..sen skulle hon träffa Jocke så jag drog hem och har slappat nu på kvällen :)

imorrn ska jag träffa Micke och Ida :)

Körkortet.

Jag ska på intensivkurs snart :).. idag fick jag reda på schemat, det blir verkligen intensivt! 20 lektioner på en vecka, och massa teori..puuh..men förhoppningsvis har jag ju då körkortet inom en månad! :) ska skriva upp mitt schema här!

Vecka 45
Måndag 2 Nov: Teoripluggning kl 09.00 - 11.30 och 14.30 - 18.00
Körlektion kl 12.30 - 14.30 (3x40 min med Magnus)

Tisdag 3 Nov: Körlektion kl 07.00 - 09.00 (3x40 min med Magnus)
Teoripluggning kl 09.00 - 11.30 och 12.30 - 15.00
Körlektion kl 15.00 - 17.40 (4x40 min med Magnus)

Onsdag 4 Nov: Körlektion kl 07.00 - 09.00 (3x40 min med Magnus)
Teoripluggning kl 12.30 - 18.00

Torsdag 5 Nov: Halkkörning kl 07.00 - ca 13.00
Teoripluggning kl 13.00 - 15.45
Körlektion kl 15.45 - 17.45  (3x40 min med Magnus)

Fredag 6 Nov: Teoripluggning kl 09.00 - 11.30 och 12.30 - 14.30

Sen åker jag hem över helgen

Vecka 46
Måndag 9 Nov: Teoripluggning kl 09.00 - 11.30 och 12.30 - 18.00 (om du behöver)

Tisdag 10 Nov: Teoripluggning kl 09.00 - 11.30 och 12.30 - 18.00 (om du behöver)

Onsdag 11 Nov: Körlektion 07.00 - 09.00 (3x40 min med Magnus, han släpper av dig på Vägverket i Västerås)
Teoriprov kl 09.45 - ca 10.45 på Vägverket i Västerås

Torsdag 12 Nov: Körlektion kl 09.20 - 10.00 (1x40 min med Tanja)
Uppkörning kl 10.00 - ca 10.45 på Vägverket i Västerås



nu börjar jag bli nervös!

Janina! :)

Idag träffade jag underbaraste janni för första gången på typ 3 veckor! <3 saknat ungen asså :)... jag slappade hela dagen, arbetslös som jag är, och sen åkte jag till Liljeholmen och mötte upp henne :) vi drog till skärholmen och kollade lite i affärer men pallade inte det så länge så vi köpte typ massa godis och drog hem till henne och kollade på Eva och Adam.. och Bert...hahah man kan inte tro att vi är 19 ;).. sen hjälpte jag henne lite att plugga, men det är bra för mig också eftersom hon har körkortsteori och jag ska ju skaffa körkort snart såå :)..bra för mig att öva! sen drog jag hem och nu sitter jag här :)

igår träffade jag Mikaela och Miran :) <3 ska kanske börja jobba på Mikaelas jobb som telefonförsäljare så var tvungen att skriva på en lapp som hon ska lämna in till jobbet, och sen drog vi och käka :).. sjöng även i kyrkan på morgonen, gick väll bra :)

i lördags var jag barnvakt, skadade ryggen och armbågen för jag ramlade ner för trappan, duktigt!..men jaja, det börjar bli bättre nu..

Vinn Mineral-makeup.

Jag tänkte vara med och tävla om ett ett kit med mineral-makeup, smink som ska vara väldigt bra för huden. Ni kan också vara med och tävla genom att gå in här! Adressen till hemsidan hittar ni på HH Mineral Cosmetics.


Dålig uppdatering.

Jag lovar att jag ska bättra mig! Jag har ju inte skrivit sen jag skrev att jag blev utslängd, vilket var en vecka sen...sen dess har jag bott hos Izzas aupair-familj, som var snälla nog att ta emot mig :).. Igår åkte jag hem till Sverige, känns skönt men konstigt, för nu måste jag ju fixa jobb 8 månader tidigare än planerat...

orkar inte skriva mycket om dagarna i Cork, vi shoppade, asbilligt är det där! Vi drog ut på en pub, An brog, och mötte några :)... har käkat världens godaste chokladglass där världens snyggaste glassbarskille jobbar ;)... mest tagit det lugnt alltså..kanske kommer ett mer detaljerat inlägg om Cork nån annan gång men troligen inte för jag orkar helt enkelt inte..nu är jag hemma i Sverige och har saknat alla så mycket!

Imorse ringde Jossi och undra om jag ville komma in till stan och käka lunch så det gjorde jag, vi käka på Tacobar och sen tog vi en fika på Espresso House :D.. funtar på att söka jobb där.. efter det åkte jag till Älvsjö konditori där Jenny praktiserar :D..väntade på att hon skulle sluta och sen drog vi hem till henne och åt mellis och lyssna på musik och så :)..sen kom jossi och hanna och vi spela tv-spel och guuud vad dålig jag är hahah!

har iaf bokat intensivkurs nu! 2:a November åker jag till Västerås och har körlektioner i 4-5 dagar, 11:e är det Teoriprov och 12e är det uppkörning..shiit, om allt går bra har jag körkort om en månad!

Utsparkad!

OKEJ, såhär ligger det till, jag orkar inte berätta så mycket om det menmen

allt verkade skitbra, familjen verkade gilla mig.. Caroline blev irriterad idag på en sak jag gjorde, jag hade råkat låta Harry bli lite smutsig och hon blev irriterad.. gick ut igen för att leka med Kevin.. gick in igen för att be om ursäkt för det som hände

då kommer det..."me and eugene have talked about this..and..its not going to work"...jag..helt nollställd..VA?!.. hon säger att dom kan fixa hotell till mig, ger mig pengar, och säger att eugene kan skjutsa in mig till stan senare.. då menar hon alltså att jag ska dra, SAMMA DAG SOM HON SÄGER DET?!.. inte ens en förvarning, utan "vi är inte nöjda med dig, tack och hej" typ.. jag blev så chockad att jag knappt kunde säga nåt, utan gick ut och hämtade in Kevin.. frågar henne vad problemet är, om jag inte gjort nåt tillräckligt bra."nää, du har gjort allt perfekt och gjort allt jag sagt åt dig att göra, men det funkar bara inte"... bra förklaring? inte... så hon ber mig gå upp och packa.. jag bryter ihop, ringer Izza och berättar allt och jag fick som tur var komma och sova där hos hennes au pair-familj istället för att bara bli lämnad på nåt hotell... när jag kommer ner och har packat frågar jag ännu en gång vad felet var..eugene är mer ärlig och säger att jag snackar i telefon när jag passar barnen och en gång somnade jag i soffan..MEN..jag frågade ju Caroline hela tiden om hon ville att jag skulle göra nåt och då sa hon "nää, gå och vila"..då är det klart jag kan somna?!...

dom tyckte helt enkelt att jag inte kollade efter barnen tillräckligt mycket, att dom är så överbeskyddande så att nåt kan hända om jag vänder ryggen till.. kan stämma ja, MEN, dom gav mig ju inte ens en chans att bättra mig?! jag har varit här i en vecka och precis börjat lära mig rutiner, om dom inte är nöjda med nåt så ska dom ju säga det och ge mig en chans.. men nej, jag får ta mitt pick och pack och dra!.. är fortfarande i chock, kan inte tänka klart, får sova hos Izza några dagar, sen åker jag väll hem..

 

jag fattar inte hur nån kan vara så hjärtlös.. en 19årig tjej som flyttar till ett främmande land, och dom bara kör ut mig?!.. dethär SUGER!


Helgen! :)

Första helgen i Cork avklarad! :) igår började med att jag fick skjuts till stan av Caroline vid typ 1 och mötte Izza :).. hon visade mig sitt favoritfik, Gloria Jean's, som hade sjukt goda drycker :).. jag käkade lite lunch där också innan vi drog vidare och började shoppa :)..vi stack till Meteor-butiken (mobiloperatören) och fixade lite..jag var tvungen att ladda upp med 20 euro (hade redan laddat upp 10) för att få dendär specialgrejen där det är gratis att ringa och smsa till andra meteor-mobiler..

sen drog vi runt i olika affärer, jag köpte bara en mjukiströja (asså ena delen av en mjukisdress, byxorna köper jag nån annan gång :)), sen drog vi till Boots och jag köpte lite nödvändiga saket till badrummet som tvål, rakhyvel och sånt..jag och Izza köpte även tandbleknings-kit :D..som vi skulle fixa på kvällen men som vi aldrig gjorde.. sen köpte vi gin och vin och drog hem till Izza där vi käkade mat och sen gick vi ut och börja supa ;)..i våran fylla hade vi väldigt djupa samtal haha.. sen skulle vi sova och luftmadrassen som jag skulle sova på tog typ 1 timme att pumpa upp haha seriöst det var assvårt! dessutom läckte en del av luften ut under natten så jag i princip låg på golvet :P..

vi gick upp vid typ 2 idag och käkade frukost/lunch innan vi drog iväg till stan idag igen, fikade på Gloria Jean's igen ;)..sen gick vi i HMV och jag köpte en film, the notebook <3... de har precis öppnat ett H&M här också där vi gick in och jag köpte några örhängen, känns så skönt att ha en svensk affär här! haha.. käkade middag på subway, drog till en glassbar och käka bananasplit, en apsnygg kille jobbar där! hehe ;).. sen gick vi runt och markerade speciella ställen på min karta som jag köpt så jag ska hitta lättrare..sen drog vi till bussen som gick 9 och jag åkte hem :).. sitter här nu, har precis duschat, ska väll sova om ett tag..

Sjukt slapp dag.

Vaknade 8 och gick upp och duschade, sköönt :) gick ner, drack en kopp te och som vanligt så tömde jag och fyllde diskmaskinen.. vid 9 åkte vi iväg till köpcentret för att fixa Meteor (Irlands mobilabonnemang typ) till min mobil, och handla mat.. jag förstår varför familjen behöver en au pair i sånna sammanhang! Tre ungar att gå runt med, en i kundvagnen, en som går själv, och en i barnvagnen.. jag fick gå med barnvagnen :).. sen hämtade vi Carolines bror från flygplatsen och sen  åkte vi hem...lekte ute i trädgården med barnen en stund men det blev inte så länge..sen resten av dagen var det mest slappande.. jag sopade golvet också men annars så..barnen lekte mest för sig själva idag. ibland bara ville dom att jag skulle leka.. läste mest och kolla på tv och så :)..sen käka jag middag och sen åkte vi iväg så att jag kunde ladda upp pengar på mobilen..sen var det läggdags för barnen och sen har jag bara suttit och kollat på TV med Caroline och Eugene :)..

tänkte typ kolla på High school musical nu, hahah tööönt ;)

Stan för första gången!

När jag gick ner igen så tömde jag diskmaskinen och åt, sen har jag bara lekt och lekt och lekt..puuh, ut i trädgården med alla tre barn och leka mamma pappa barn typ och gunga och så, sen in och leka med dockor i typ 1½ timme..har suttit och klätt på barbiedockor jättelänge XD 5 slutade jag och ringde Izza och vi bestämde att vi skulle mötas i stan.. så sjukt nervös jag var för att åka dit! bussarna går inte så ofta, 16.50 (jag slutar 17.00 men Caroline har sagt att om jag vill ta den bussen så får jag sluta tidigare)...nästa går 18.10!..så det är inte precis som att det inte gör nåt om jag missar bussen.. men allt gick bra iaf, Cork är slutstationen så jag behövde inte oroa mig över vart jag skulle av...mötte Izza och hon visade mig runt stan :) kollade i klädaffärer men köpte inget, men det  är så sjukt billigt på  Pennys! sen gick vi och käka på nåt hamburger-hak, sen fortsatte vi gå och kolla i affärer..köpte solero shots som inte funnits i sverige på flera år!! men som jag älskar och här finns dom :D..hade panik över vart bussen hem skulle gå för att det stog inte rätt hållplats utan det stog typ bussens namn och jag vet ju inte? så jag frågade typ 5 pers vilken buss jag skulle på :P..åkte iaf 22.30 och sen blev det panik för att jag vet liksom att jag ska hålla utkik efter en stor fotbollsplan och plinga då..och det gjorde jag..men så funkade typ inte stoppknappen så han körde typ långt efter puben där busshållsplatsen är så jag frågade om vi inte åkt förbi den."what? do you want to go off?".. så stannade han..tur att jag sa till!.. men jag behövde inte gå lika lång iaf :)..sen genom den läskiga mörka skogen som inte var lika läskig som jag trott..nu är jag hemma, alla sover och jag vet inte vad jag ska göra...

Dagen än så länge.

Jag kände för att hjälpa till mycket idag, mer än vad jag egenligen behöver för att det är så sjukt lite Caroline har sagt att jag ska göra. Tar den listan i slutet av inlägget.

Vaknade 8 men låg kvar till halv 9 och gick upp då. Direkt när jag kom ner tömde jag diskmaskinen och fyllde den igen. Sen käka jag frukost (bara en banan och en kopp te) medans jag kollade på barnprogram med barnen :P.. när jag druckit upp mitt te så började jag sopa golvet i köket (stort kök), och dammsög upp högarna jag hade samlat med en väldigt fyndig liten handdammsugare :).. sen städade jag lekrummet och lilla Kevin kom för att hjälpa :).. sen tog jag det lite lugnt och läste ett tag, och sen ville kevin att jag skulle läsa för honom (han ÄLSKAR böcker, fast lyssnar inte riktigt när jag läser, utan kollar mest på bilderna ;)).. nu åkte Caroline och Kevin iväg för att hämta Ciara från förskolan, Harry sover så hon sa att jag fick ta det lugnt och gå upp till datorn om jag vill :)

Lista över saker jag ska göra:
Sopa golvet i köket varje dag
Dammsuga BARA vardagsrummet EN gång i veckan
Städa barnens lekrum en gång i veckan
Tömma och fylla diskmaskinen
Ibland styka Eugenes skjortor
Och leka med barnen såklart :)

1000 spänn i veckan för detdär lilla? känner mig bortskämd :P.. så därför gör jag allt jag kan, ska städa lekrummet oftare (typ städa undan varje dag hade jag tänkt), kanske dammsuga oftare, hjälpa till med matlagning, och dessutom leker jag med barnen fast jag slutat (iaf igår)..man kan ju inte riktigt skilja på jobb och privatliv när man jobbar som au pair..

när Caroline kommer hem med Ciara blir det nog lunch och jag tror disken är klar så då ska jag tömma den igen :)

fler bilder på huset kommer senare men det känns lite weird att bara gå ut och fota liksom XD

RSS 2.0